Slider Image
Persoonlijk 23-12-2016

Wij wensen iedereen……

Bijna is het zover, nog even wachten en dan begint het; het nieuwe jaar! 365 dagen die wachten om ingevuld te worden met dingen die moeten: werk, verplichte bezoekjes ( bij ons is dat Moederdag en dan naar de mijne, want de zijne vergeet vaak dat het Moederdag is, gewoon omdat ze het druk heeft met dingen doen die zij leuk vind) en leuke dingen, onverwachte en spontane dingen.

Wat leuk is, daarover verschillen Diederik en ik van mening, hoewel niet helemaal. Er zijn dingen die we beide echt leuk vinden, maar er zijn ook echt dingen die ik wel leuk vind en hij niet of andersom. Zo zijn we laatst naar een Country and Christmas fair in Haarzuilens geweest. Ik had daar al eens over gehoord en zag in de Kampioen (van de ANWB) een voor aankondiging staan plus een site waar je kaartjes kon bestellen. Dus voorgelegd aan Died en ja hoor, hij wilde wel mee.
Eind november, op een zaterdag was het zover. Deze fair is 5 dagen, het begint op woensdag t/m zondag, maar vanwege werk gingen wij dus op zaterdag. We kwamen in de buurt en tot mijn schrik zag ik auto’s op een weiland staan en niet 1, niet 2 maar wel 3 weilanden.

Op het moment dat ik het zag wist ik wat Died dacht, namelijk: ‘haal je voet niet van het gaspedaal ( ik reed) en rijd in 1 rechte weg langs deze fair het liefst zo snel mogelijk naar huis’. Zoveel auto’s getuigd namelijk van veel mensen en als Diederik iets niet fijn vind is ergens zijn waar zoveel mensen zijn dat wanneer er 1 stil staat iedereen stil moet staan. Niet dat ik daar naar zo’n fan van ben, maar ik wilde wel echt heel graag een kijkje nemen op deze Christmas fair, dus dacht ik: ‘je kan de pot op!’

We zijn geweest, vonden het leuk maar wel veel te druk. We gaan nog een keer maar dan op een doordeweekse dag, ik heb namelijk van veel mensen gehoord dat het dan veel minder druk is. We zullen zien!

Wat we allebei wel heel leuk vinden om te doen is een bezoek brengen aan de Rotterdamse markthal, de verschillen kramen met eten; van groente tot vlees en vis, maar ook kramen met dranken; van verschillende soorten koffie tot verschillende soorten wijn. Wanneer wij naar de markthal gaan moeten we eigenlijk van te voren een uit te geven bedrag afspreken, anders kunnen we daar maar zo onze rekening met een heel groot gemak legen.


Goed, terug naar het begin; het nieuwe jaar wat op de stoep staat, wacht tot hij kan beginnen. Voordat het zover is, hebben we eerst de jaarwisseling.

Al zo lang ik me kan herinneren sta ik ’s nachts met een emotioneel gevoel te kijken en luisteren naar het vuurwerk. Knal vuurwerk symboliseert voor mij het oude jaar waarvan we afscheid nemen, een: ‘bedankt u kunt wel gaan’ gevoel. Terwijl siervuurwerk het nieuwe ‘onbeschreven’ jaar aankondigt. Een jaar met mogelijkheden, juist omdat de bladzijdes nog onbeschreven zijn. Immers de voorbije 365 dagen zijn niet uit te gummen, je kunt het niet meer ongedaan maken, opnieuw beginnen of gewoon vergeten. Nee het is gebeurd, gedaan en staat dus in jouw of mijn geschiedenis.


En dan komt het nieuwe jaar, nieuwe mogelijkheden of zoals je bijna zou kunnen zeggen ‘voornemens’. En daar heb ik nou een hekel aan! Want voornemens hebben we allemaal, ieder jaar opnieuw en altijd blijkt dat ze blijven wat ze zijn: voornemens. Als ze dat niet waren zouden ze niet ieder jaar opnieuw terug komen. Dus: geen voornemens maar gewoon doelen, dingen die je gaat behalen omdat je 365 dagen hebt om het te doen.
Lukt het niet in januari dan misschien wel in maart of in juni, je hebt namelijk gewoon een heel jaar om te doen wat je voorneemt te doen…….gatver……toch een voornemen….. dus nee wat je jezelf ten doel stelt te doen. Zodat je aan het einde van ieder jaar kunt zeggen: ‘doel behaald!’


Ach hoe je het ook noemt, een voornemen of een doel, eigenlijk gaat het erom dat er een nieuw jaar op de stoep staat met mogelijkheden en kansen. Grijp die kans of mogelijkheid en maak het jouw jaar, eentje waar jij blij van wordt en met trots en geluk op terug kunt kijken.
Diederik en ik wensen iedereen een liefdevol, vredig, gelukkig, gezellig, grappig, emotioneel, bevredigend, humoristisch en kameraadschappelijk nieuw jaar. Wees lief voor jezelf en voor anderen om je heen!