Slider Image
Vakantie 29-08-2017

Houd gewoon je mond!

Ik heb in mijn leven nog nooit gekampeerd, mijn vader was iemand van hotels, hij heeft letterlijk gezegd; 50 weken per jaar moet ik voor mezelf zorgen, wanneer ik vakantie heb wil ik dat er voor mij gezorgd wordt. Trouwe, loyale dochter als ik ben heb ik die gezegde van hem overgenomen. Bovendien leek het me altijd zo’n gedoe, ik had visioenen van kleine tentjes waar je in moest kruipen, natte zooi van de regen en het plassen ’s nachts. Want ja dat is voor mij wel een dingetje; ik ga soms maar zo 3x per nacht naar het toilet en eerlijk is eerlijk niemand wil daar toch koude billen aan over houden!


Maar goed, je hoort wel eens wat, praat eens met die en gene en vervolgens krijg je de aanbieding van je lieve schoonouders over hun caravan. Dus wij hebben ja gezegd en zijn gegaan en nu……nu ben ik om! Ik heb genoten met een hoofdletter G. Ik ben er zo enthousiast over dat ik mijn verhaal wel aan iedereen wil vertellen, dus toen ik gisterochtend een praatje maakte met mijn tandarts en haar assistente ging het over…..precies mijn vakantie. En voor de zoveelste keer kreeg ik de reactie: ‘ja maar, in een caravan is niet echt kamperen. In een tent, das het echte werk.’


Nou ben ik over het algemeen niet zo agressief aangelegd, maar ik had hem zitten en goed ook! Niet alleen had ik over de caravan al zoveel dezelfde reacties moeten incasseren, nee ook over fietsen. Op elektrische fietsen dan om precies te zijn. Died en ik hebben in de vakantie voor 2 weken ieder een elektrische fiets gehuurd. Died heeft er thuis al een tot zijn beschikking, ik niet, dus wederom een primeur voor mij en ook van deze heb ik genoten. We hebben in 2 weken ruim 220 km gefietst en ik kan je zeggen dat was op een gewone fiets mij niet gelukt! Ik heb nu dingen gezien (Schotse Hooglanders midden op het fietspad in het bos) en op paadjes door de bossen en over de heide gefietst waar je met de auto niet mag komen. Op een gewone fiets was ik misschien van de camping naar het dorpje gefietst en heel misschien naar het naast gelegen dorpje en dan was het klaar geweest.


Als wij de caravan van mijn schoonouders niet hadden kunnen/mogen gebruiken dan had ik nooit kennis gemaakt met het leven op een camping, dan had ik nooit geweten hoe heerlijk vrij je dan bent en hoe zeer mijn vooroordelen gebaseerd waren op niks. En ik ben echt niet dom of zo, ik snap heus wel dat een caravan een vorm van luxe heeft die je in een tent niet hebt. Maar ik had nog nooit gekampeerd, helemaal geen ervaring. Nu een beetje, ik heb ervaring opgedaan in kamperen en in fietsen op een elektrische fiets. Ik heb 2 weken in alle opzichten een fantastische vakantie gehad en negatieve commentaren zit ik niet op te wachten!
Dus voor iedereen die altijd iets heeft op of aan te merken op de manier waarop een ander iets doet: houd gewoon je mond!