Slider Image
UItje 05-04-2017

Een dagje Keukenhof met een domper

De afgelopen weken is er niet heel veel bijzonders gebeurd. In mijn laatste post schreef ik hoe bij ik was dat de lente begonnen was, maar bijna direct daarna kelderde de temperatuur weer enigszins. Inmiddels begint de lente zich te manifesteren, de temperatuur loopt op en de voorjaarsbloemen bloeien volop.
Afgelopen zondag zijn Died en ik met z´n tweetjes naar de Keukenhof geweest.

Niet iedereen had dit blijkbaar van ons verwacht want de opmerkingen “Jullie? Met z’n tweetjes? wat moet je daar nou doen?” waren niet van de lucht. Maar we hebben genoten! Oké, goed we waren wat te vroeg, laten we zeggen een week of 3 want er was ook nog heel veel in knop, maar we hebben krokusjes, narcissen, hyacinten in uiteenlopende kleuren en prachtige tulpen gezien. Verder werden we getrakteerd op een mooi zonnetje met bijbehorende temperatuur en hebben we verschillende nationaliteiten gezien en gehoord. Tot 16:15 uur/ 16:20 uur hadden we niets te klagen en een prachtige dag.

Helaas zette de klassieker Ajax-Feyenoord ( 2-1) een enorme domper op onze dag.
Ik geef eerlijk toe, ik heb niet zo heel veel met voetbal. Ik ben een echte Nederlander en dus (wanneer we officiële wedstrijden: EK/WK) spelen een echte Oranje fan. Compleet met vlaggetjes en een oranje tompouce, maar verder dan dat…..nee niet echt. Diederik daarentegen is een Feyenoord fan. Een grappige bijkomstigheid: hij als fan kan geen 90 minuten naar een wedstrijd kijken, ik met gemak. Hij zit stil en verbijt zich, ik leef me helemaal in en de oeh’s en ah’s zijn niet van de lucht.


Sinds ik een relatie heb met Diederik is het een gewoonte geworden dat er op zondagavond om 19:00 uur naar Nederland 1; studio sport gekeken wordt. En inmiddels ben ik, als het om Feyenoord gaat, al net zo fanatiek. Wanneer ik aan het werk ben wanneer zij spelen dan vraag ik Diederik ‘hoe WE het doen’, kom ik thuis dan vraag ik ‘hebben WE gewonnen’, alsof ik ook 90 minuten me de benen uit de lijf gelopen heb.

We kijken samen naar welke wedstrijden er nog gespeeld moeten worden en bespreken we de kans op kampioenschap 2016/2017. Want ja, dat wil ik (als niet voetbal gek) toch ook wel eens meemaken; een feestje op de Cool singel. Dus dat Ajax afgelopen zondag het verschil naar 3 punten bracht was een behoorlijke domper op de feestvreugde, maar niet getreurd nog 6 wedstrijden te gaan, dus de kans is er nog steeds!